Richtlijnen verstrekt voedsel

Richtlijnen klanten Voedselbank West Twente

 Voedselpakketten kunnen elke vrijdagmiddag tussen 16.00 uur en 17.30 uur worden opgehaald aan de Willem de Zwijgerstraat 32 in Rijssen (voormalige Willem Alexanderschool)

 Elke woensdagmorgen tussen 10.30 en 11.00 uur kan extra brood opgehaald worden. Ook kan het zijn dat er andere soorten producten beschikbaar zijn. Neem altijd je voedselbankpas mee !!!

 Pakketten worden verstrekt op vertoon van de voedselbankpas. Deze worden uitgegevn op de eerste keer dat het pakket wordt opgehaald.

 Er zijn 4 verschillende pakketten. Groot, Middel, 2 Persoons en 1 Persoons. Afgestemd op de gezinsgrootte. De samenstelling is afhankelijk van de etenswaren die worden aangeboden aan de Voedselbank. Elke week zal het pakket er anders uitzien. Op aangeven van de klant kan voor een halal pakket gekozen worden.

 Om de etenswaren mee te nemen, dient elke klant 2 grote boodschaptassen en een diepvriestas mee te nemen. Zonder diepvriestas worden er geen diepvriesartikelen verstrekt.

 Let altijd op de houdbaarheidsdatum, met name van de niet ingevroren producten. Elk product gaat door de handen van de sorteerders, mensenwerk, een foutje kan snel gemaakt worden. Berg de artikelen op de juiste manier op. (zie volgende blad).

 Zitten er artikelen in het pakket die niet nodig zijn. Laat ze dan achter op de “teruggeeftafel”.

 Aan verzoeken om bepaalde producten kan niet worden voldaan.

 Als een pakket niet kan worden opgehaald. Dient dit voor donderdag 12.00 uur te worden gemelde. Dit kan via de website (tabblad Klant) of telefonisch 06-48691474.Afmelden via voicemail of e-mail is niet mogelijk (secretariaat is niet altijd bezet).

  1.  Het pakket mag door iemand anders opgehaald worden. Wel dient dit vooraf te worden gemeld. De afhaler kan het pakket meekrijgen onder vertoon van de voedselbankpas.
  2.  Wordt zonder afmelding een pakket twee keer niet opgehaald, dan wordt de klant uitgeschreven.
  3.  Na de eerste intake volgt elke 6 maanden de her-intake. Er kan maximaal 3 jaar gebruik worden gemaakt van de voedselbank.
  4.  Op de website www.voedselbanikwesttwente.nl zijn een aantal mogelijkheden voor het aanvragen en afmelden van pakketten, voedselbankpas, taarten en, Jarige Jop. Ook is er een formulier om klachten en tips door te geven.

 Behandeling aangeboden voedsel.

 Sommige producten zijn ingevroren om ze langer houdbaar te maken. Zodra u thuis komt, vriest u deze producten direct in.

 Diepvries artikelen worden uitsluitend meegegeven in een diepvriestas !!!

 INGEVROREN ZUIVEL (melk, vla, kaas, toetjes etc.)

24 uur in de koelkast laten ontdooien. Daarna binnen 24 uur gebruiken.

 INGEVROREN GESNEDEN GROENTE

Deze kunt u ook zelf weer direct na ontvangst invriezen. Daarna bevroren koken, bakken, stoven etc.

 INGEVROREN  VLEES

Deze kunt u ook direct weer invriezen. Daarna 24 uur in de koelkast laten ontdooien en direct daarna bereiden.

 INGEVROREN  BROOD, GEBAK

Ook zelf invriezen en 12 uur voor gebruik ontdooien.

 

Sommige niet ingevroren producten kunnen over de houdbaarheidsdatum zijn (de THT datum). Dit wil niet zeggen dat ze niet meer uitgegeven kunnen worden. Nuttig deze artikelen zo spoedig mogelijk. Dit geld met name voor koffie, suiker, thee, rijst, frisdrank, koekjes etc. Hierbij houden we de wettelijke regels aan zoals die zijn opgesteld door de Voedsel- en Warenautoriteit.

 

Ook vriest de voedselbank producten in voor ze de THT datum hebben bereikt. (zuivel, groente, aardappelschijfjes) Deze producten ontvangt u met een verstreken THT datum. Deze producten zijn voorzien van een invries sticker. Ook deze producten na ontdooien direct gebruiken.

Hölscher & Davids notarissen i-Signaal - Innovatieve Software Renault Munsterhuis Rotaryclub Rijssen Van Keulen interieurbouw